a) adob: Els aliments se submergeixen en vinagre, sal i aigua.
b) dessecació: S'aplica calor fins que el producte s'asseca.
c) pasteurització: Un líquid se sotmet a temperatures molt elevades durant un període de temps molt breu.
d) salaó: L'aliment es deshidrata salant-lo.
e) liofilització: El producte es congela i després es deixa un una cambra de buit.
21. Completa les oracions següents:
a) Per conservar la llet, s'utilitza la tècnica de pastorització.
b) Amb la tècnica de la salaó , es vol deshidratar els aliments sense aplicar calor, sinó sal.
c) El procés pel qual un aliment es conserva per sota dels 5 graus sota zero s'anomena refrigeració i congelació .
d) En el procés d'enllaunament, els aliments primer s'escalfen i després s'envasen al buit.
22.Indica quin és el millor mètode per conservar els aliments següents:
a) maduixes: almíbar
b) salmó fumat: fumatge
c) cafè: liorització
d) figues seques: desecació
e) llet: pasturització
f) embotits: desecació
g) xocolata: liofirització
h) iogurts: pasturització
No hay comentarios:
Publicar un comentario