lunes, 7 de mayo de 2018

19. Enllaça cadascuna de les tècniques de conservació amb la seva definició:

a) adob: Els aliments se submergeixen en vinagre, sal i aigua.                                         

b) dessecació: S'aplica calor fins que el producte s'asseca.

c) pasteurització: Un líquid se sotmet a temperatures molt elevades durant un període de temps molt breu.

d) salaó: L'aliment es deshidrata salant-lo.

e) liofilització: El producte es congela i després es deixa un una cambra de buit.

21. Completa les oracions següents:

a) Per conservar la llet, s'utilitza la tècnica de pastorització.

b) Amb la tècnica de la salaó , es vol deshidratar els aliments sense aplicar calor, sinó sal.

c) El procés pel qual un aliment es conserva per sota dels 5 graus sota zero s'anomena refrigeració i congelació .

d) En el procés d'enllaunament, els aliments primer s'escalfen i després s'envasen al buit.











22.Indica quin és el millor mètode per conservar els aliments següents:

a) maduixes: almíbar 

b) salmó fumat: fumatge

c) cafè: liorització

d) figues seques: desecació

e) llet: pasturització

f) embotits: desecació

g) xocolata: liofirització



h) iogurts: pasturització







No hay comentarios:

Publicar un comentario